Yoga in Rotterdam Lloydkwartier

Het Lloydkwartier is een bijzonder stukje Rotterdam. De kades, de havens en de rivier geven een aparte sfeer. Bij ons kun je genieten van stilte en rust tijdens de lessen.

We beginnen vaak met aandacht voor de ademhaling. De fysieke Yoga is Hatha Yoga. In onze lessen integreren we activiteit en inspanning (Yang) met bewustwording en ontspannen houdingen  (Yin). Door Yang worden spieren sterker en flexibel. Bij Yin worden houdingen langer vastgehouden wat stimulerend is voor het bindweefsel en de gewrichten.

In de lessen gebruiken wij met regelmaat de zonnegroet wat zorgt voor meer uithoudingsvermogen.
De houdingen zijn bij alle vormen van yoga in de basis gelijk. De verschillen ontstaan door de manier van samenstellen en uitvoeren van de houdingen.

Tijdens onze lessen kijken wij altijd naar de mogelijkheden van de aanwezigen.
Doordat de ruimte beperkt is zijn de groepen klein.

Yin-Yang yoga

Margriet heeft zowel de basis Yoga training als die voor gevorderden gedaan. Zij wisselt de actieve yoga met verschillende houdingen af met Yin yoga en gebruikt vaak het ritme van de adem. Het is mediteren in beweging. De Yin les richt zich met name op de gewrichten en stimuleert het bindweefsel. Het is een belevenis om na een passief verlopende Yin les zoveel effect te voelen. Zij kan van harte “Het nieuwe Yogaboek” van Johan Noorloos aanbevelen. Ook het boek van Skadi van Paasschen, “Yoga geeft ruimte” blijft bijzonder”. Beide zijn Inspirerende teachers.

Iyengar Yoga

Dorothea geeft Iyengar Yoga wat een springlevende vorm van Hatha Yoga is. Het combineert kracht, flexibiliteit, doorzettingsvermogen, balans en ontspanning en brengt het bewustzijn naar alle vergeten hoeken van ons wezen. Iyengar Yoga is meditatie in actie. Bekende boeken van B.K.S. Iyengar zijn “Light on Yoga” en de “Yoga Dipika”.